Veszprém programok

Veszprémi Állatkert

Az ország egyik leghíresebb állatkertje, mely egyedülálló természeti környezetben várja a látogatókat. Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, bővült az állatkert területe és a látnivalók száma.

Távolság szállodánktól: 10 perc séta

Weboldal

Séd völgyi játszóterek

A Séd völgyében kiépített sétaút mentén található játszóterek a gyermekek számára nyújtanak élményt a családi városnézés közben. A Magyar népmesék játszótér vagy a várpanorámás csúszdapark garantáltan elnyeri tetszésüket, kicsiknek és nagyoknak egyaránt felüdülést nyújtanak.

Weboldal

Kabóca bábszínház

A 2001 óta hivatásos bábszínházként működő Kabóca Bábszínházban bábelőadásokat játszanak kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak és kamaszoknak egyaránt. Repertoárjukban megtalálhatóak klasszikus és modern, magyar és külföldi irodalmi anyagok feldolgozása, valamint zenés produkciók is. A Kabóca Házikó program keretében pedig különleges játéktérbe és babaszínházi előadásokra várják a három éven aluli gyermekeket és szüleiket.

Veszprémi vár

A X-XI. században épült sziklafalakkal határolt területen. Szent István egyik katolikus püspökség székhelyének jelölte. A mindenkori királyné koronázása a veszprémi püspök joga volt, innen kapta Veszprém a királynék városa nevet. Nevezetes látnivalók: Szent Mihály Székesegyház, Érseki Palota

Gizella kápolna, Tűztorony, Szaléziánum.

Távolság szállodánktól: 7 perc séta

Weboldal

Benedek-hegy

A vár és a Gizella hotel közötti gyalogúton helyezkedik a mintegy 200 m hosszú Szent Benedek-hegy, ahonnan szép kilátás nyílik a várra és a Séd völgyére. Fehér sziklatömbjén 1904-ben állítottak keresztet.

Távolság szállodánktól: 5 perc séta

Weboldal

Margit romok

A Szent Katalin Domonkos Apácakolostor romjai, amiket a köznyelv csak Margit-romoknak nevez, a Séd partján lévő Margit téren találhatók. Ha letekintünk a veszprémi vár magasából, jól láthatjuk a vár alatti völgyben a domonkos apácakolostor romjait, de a Séd völgyében, gyönyörű,  virágos úton sétálva is elérhetjük.

Weboldal

Tűztorony

A Tűztorony, vagy más néven Vigyázótorony, Veszprém város egyik jelképe. A ma kilátótoronyként használt építmény alsó hengeres része már IV. Béla korában állt, és túlélte a történelem minden viszontagságát. A toronyba a gyilokjárón át, izgalmas csigalépcsőn jutunk fel. Érdemes venni a fáradtságot, hiszen odafentről gyönyörű a panoráma a városra.

Weboldal

Laczkó Dezső múzeum

A múzeum gazdag gyűjteménye bemutatja Veszprém megye néprajzát, régészetét, történelmét, képző és iparművészetét, irodalomtörténetét.

Távolság szállodánktól: 13 perc séta

Weboldal

Kolostorok és kertek

Az ország egyik legszebb sétánya a város szívében húzódó, a Várnegyedet, a Veszprémi Állatkertet és a Betekints-völgyet összekötő Kolostorok és kertek útvonal. A 2010-ben megszépült Séd patak völgyében fűzfák és egykori malomépületek árnyékában sétálva középkori kolostorromokat láthatunk, műemlék barokk és klasszicista épületekben, az egykori Csónakázó-tóban, és meredek dolomit sziklafalakban gyönyörködhetünk.

Weboldal

Gizella királyné kilátó

A 22 m magas, 7 szintes kilátó a Gulya-dombi parkerdőben található. Csodálatos panoráma nyílik a Benedek-hegyre, a Várra, a Szent István völgyhídra és a Bakonyra.

Távolság szállodánktól: 25 perc séta

Weboldal

Laczkó forrás

Nevét Laczkó Dezső piarista tanár, geológus, múzeumigazgató, turistaegylet elnökről (1860-1932) kapta. A forrás kőépítményét a Veszprémi Természetbarát Szövetség állíttatta 1935-ben.

Távolság szállodánktól: 25 perc séta

Weboldal

Kerékpárutak

A Veszprémből – Szentkirályszabadján át – Balatonalmádiba vezető kerékpárút festői környezetben, az egykori vasúti töltésen keresztül halad és közvetlenül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. Ha minden jól megy, 2020 nyarára egy új kerékpáros útvonal létesül Alsóörsről Felsőörsön át Veszprémbe, illetve Veszprémből a Balatonra.

Weboldal