Veszprém környéki programok

Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark (Kislőd)

A híres bakonyi betyárról elnevezett kalandparkban számtalan játék közül válogathatnak a látogatók. Nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is kellemes időtöltési lehetőséget nyújt. A parkban található drótkötélpálya, mászófal, akadálypályák, vízi játékok.

Távolság szállodánktól: 24 perc autóval

Weboldal

Kinizsi vár (Nagyvázsony)

Kinizsi Pálról elnevezett vár szép állapotban maradt az útókorra. A lakótorony helyiségeiben berendezett kiállítások a középkori életet mutatják be. A látogatókat különböző programokkal lovagi játékokkal várják.

Távolság szállodánktól: 23 perc autóval

Weboldal

Balaton

Szállodánktól elérhető közelségben található több balatonparti település, változatos programokkal.

Távolság szállodánktól: Balatonalmádi 13 km, Balatonfüred 19 km

Bobpálya

Két bobpálya köré épült szabadidős és kirándulási helyszín, mely egész évben várja a látogatókat. Kalandpark, drótkötél csúszda, paintball és kalandösvények, játszótér és felnőttek számára épített fitnesz park nyújt szórakozás lehetőséget gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Weboldal

Pannon csillagda

Bakonybélben található a komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentrum, amelyben modern távcsőpark, 3D-s planetáriumi show, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás látható.

Weboldal

Tihanyi Bencés Apátság

A Tihanyi félsziget magaslatán alapított apátság, melynek fennmaradt román stílusú altemplomában található I. András király síremléke. Az apátság előtti sétányról csodás kilátás nyílik a Balatonra. Az utóbbi időkben kiállításoknak, koncerteknek és kulturális eseményeknek ad otthont az apátság.

Távolság szállodánktól: 32 perc autóval

Weboldal

Herend Porcelanium Látogatóközpont

A Herendi Minimanufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthat be a látogató. Aki pedig – ha csak egy rövid időre – maga is porcelánkészítő mesterré szeretne válni, kézbe foghatja a nyers porcelánmasszát vagy a festőecsetet. A Porcelánművészeti múzeum a világ legnagyobb Herendi kincsestára.

Távolság szállodánktól: 14 perc autóval

Weboldal

Baláca puszta

Római kori villagazdaság és romkert, amely nem egyszerűen régészeti bemutatóhely, az elmúlt évek során kulturális közösségi térré nőtte ki magát.

Weboldal

Eplény Síaréna és Kalandhegy

Télen a síelőket és snowboardosokat várja a síközpont, nyáron libegő, játszótér, ösvények, kerékpárutak nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

Távolság szállodánktól: 14 perc autóval

Weboldal

Cuha patak völgye

A Bakony egyik legszebb völgye, a hazánkban páratlannak számító Cuha-patak szurdoka, melyet meredek sziklafalai közt zubogó bővizű patakja és az azt többször is kalandosan keresztező sétaútja mellett az azzal párhuzamosan futó, műemléki védettséget élvező vasút viaduktjai, alagútjai tesznek felejthetetlenné. Változatos, könnyű körtúránkat a patak vizén többször is átvezető gázlókon való átkelések teszik igazán kalandossá.

Távolság szállodánktól: 50 perc autóval

Zirci Arborétum

A ciszterci apátság műemléki környezetében angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, – 400 méter tengerszint feletti magasságban. Minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt.

Távolság szállodánktól: 25 perc autóval