Kedvezményezett neve: DC-CAPITAL Ingatlanhasznosító és Gazdasági Tanácsadó Kft.
Támogatott projekt címe: Gizella Hotel arculatváltás és kapacitásbővítés 2018
Pályázat azonosítószáma: TFC-1-1-2-2018-2018-00069
A szerződött támogatás összege: 57.290.064 Ft
A támogatás mértéke: 55 %

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

A pályázó DC-Capital Kft. 2000-ben alakult. A vállalkozás fő tevékenysége az ingatlan bérbeadás és üzemeltetés, valamint szállodai szolgáltatás, szálláshely-szolgáltatás és étkezőhelyi vendéglátás.

A DC-Capital Kft. tulajdonában lévő Gizella Hotel és Étterem Veszprém egyik legrégebbi negyedében, a történelmi városrészben található. Az épület egy korábbi barokk ház falainak felhasználásával a XVIII. században épült a káptalani jószágkormányzóság számára. Kisebb változtatásokkal, a késő barokk jellegét megőrizve maradt fenn. Egykor földszintjén az utca felől üzletek voltak, az emelet egy részén pedig irodák helyezkedtek el. A XVIII. század végén átépítették, ekkor alakult ki az épület mai boltozatrendszere. A XIX. század végén, illetve a XX. század elején megemelték a járószintet, ami összefüggésben lehet a Séd-patak áradásaival.

A DC-Capital Kft. alakulását követően megvásárolta az épületet, majd 2001-ben nagyszabású felújítást végzett rajta. Ezt követően nyílt meg a Gizella Hotel és Étterem, amely 100%-ban a Kft. tulajdonát képezi.

A DC-Capital Kft. 2002-ben azért lépett be Veszprém idegenforgalmi piacára, hogy ott színvonalas, a XXI. század kihívásainak megfelelni képes szálláshelyeket tudjon kiajánlani a térségbe érkező turisták, üzletemberek számára. Az elmúlt években a kereslet és annak igényeinek változása arra késztette a vállalkozás tulajdonosait, hogy tovább fejlesszék a Gizella Hotel férőhelyeinek és szolgáltatásainak számát. Szükség van ugyanis a veszprémi kistérségbe érkező akár családos, akár incentive turizmus résztvevőinek színvonalas kiszolgálására.

A DC-Capital Kft. célja, hogy hosszú távon a Veszprém megyei szálláshely-piac vezető szolgáltatójává váljon. Ez egyrészt a jelenlegi kínálat fenntartását szolgálja, másrészt olyan új elemek becsatolását, amelyek további bevételt jelentenek a vállalkozás számára. Emiatt fontos a Gizella Hotel és Étterem szálláshely szolgáltatásai számának növelése, hogy a megnövekedett igények kielégítése mellett megvalósulhasson a DC-Capital Kft. stratégiai célja.

A Gizella Hotel fejlesztései és beruházásai a projekt keretein belül 3 fő cél köré csoportosulnak. Prioritásban első a teljes arculatváltás, majd követi az energetikai korszerűsítés valamint az új célcsoportokra épülő tematikus programkínálat és az ehhez kapcsolódó új szolgáltatások köre.

A főépület (Veszprém, Jókai u. 48). teljes arculatváltása megtörténik a projekt keretein belül: a 22 szoba fürdőszobája megújul, új bútorzat készül, a szobák zárrendszerért RFID kártyás rendszerre cseréljük, a reggeliztető helyiség berendezéseit újra cseréljük. Az energetikai korszerűsítés során az épület gépészeti rendszer hőszivattyúhoz kapcsolódó egységeit cseréljük. Az étterem konyhatechnológiáját korszerűsítjük. Gyermek játszósarkot alakítunk ki az épületen belül.

A projekt során mobil hangosító berendezéseket is vásárolunk, melyekkel lehetőségünk lesz szabadtéri rendezvények lebonyolítására.

Az Eszterházy Antal u 1. szám alatti ingatlanon kültéri játszóteret kívánunk kialakítani, mellyel növelni tudjuk a családos vendégeink komfortját.

A Gizella Hotel a Kisfaludy pályázat segítségével lehetőséget kaphat elsősorban egy teljes arculatváltáshoz, energetikai korszerűsítéshez, illetve a szolgáltatások bővítéséhez. A szálloda a projektben négycsillagos színvonalra fog tovább fejlődni a Hotel Stars kritérium rendszere szerint.

Az új arculat célja új piaci szegmensek, családosok, kerékpárosok, a vallási turizmus és a borturizmus követőinek meghódítása. Ennek megfelelően tematikus csomagajánlatok kerülnek kialakításra, melyek lehetőséget biztosítanak rá, hogy akár három generáció is együtt tölthesse szabadidejét, ennek köszönhetően erősíthetők a családi kapcsolatok, kötelékek. A csomagok együttműködő partnerei között szerepelnek mind a környező turisztikai szolgáltatók kínálatai (Veszprémi Állatkert, Schőnig Cukrászda, Sobri Jóska Kalandpark, Hangvilla Rendezvényközpont, Bortársaság stb.), mind pedig a térség természeti kincsei, látványosságai. Célunk, hogy vendégeink az ittlétük alatt kulturális és történelmi ismereteiket bővítsék a turisztikai desztinációról, fiatalok és idősek számára megelevenedjenek a történelemkönyvek lapjai.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.06.30.